onsdag 10 september 2008

INFORMATION RENOVERING VENTILATION

TILLVAL KÖKSFLÄKTAR för Balderbor som planerar att renovera kök som önskar välja annan köksfläkt än beslutad standard finns denna möjlighet inom valt system. Ev tillval kommer att faktureras direkt till bostadsrättshavaren av entrepenören. Vi hoppas kunna starta ventilationsrenoveringen mitten på oktober med Er som bor med adress Värmlandsgatan 10. Renoveringen planeras vara klar mitten december, mera info kommmer trapphus för trapphus senare, samt på Balderbloggen. Efter installation av nya ventilationsfläktar som i våra sex hus finns bla på tak samt byte av köksfläktar kommer injustering av systemet att ske. Efter detta kommer OVK (ObligatoriskVentilationsKontroll) att genomföras. På vicevärdskontoret finns uppsatt standardfläkt broschyrer bla, därför har vi öppet hus förutom sedvanlig mottagningstid fram till och med söndagen den 28 september. Tider för öppethållande kommer i Era brevlådor. Fråga gärna på Balderbloggen, sedvanlig e-postadress eller kom på öpppet hus!
Hjärtligt välkomna!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Om man vill ha en annan typ av köksfläkt än standard fläkten tillkommer det en kostnad man ska betala själv då? Ska man "anmäla" sig till köksfläktbyte? Våran köksfläkt ska bytas ut av fastigheten har vi hört, Ska man kolla på fläktar i förväg och beställa? oj, det blev lite rörigt.

Ulla P. sa...

Hej! Ja,annan köksfläkt än standard sker mot tilläggskostnad för brh. I så fall finns ett par att välja mellan. Detta måste göras före datum som anges. Välkommen med frågor och på öppet hus för mera funderingar!

Anonym sa...

Om man nyligen bytt köksfläkt...får man en ny ändå då?

Ulla P. sa...

Hej! Ja, föreningen byter ut till en köksfläkt som är en standard-
modell.

Anonym sa...

Finns de någon hemsida man kan kolla upp faktan om fläktarna som man har att välja på?
samt om man vill byta fläkten blir de mellan skillnaden man betalar?

Ulla P. sa...

Hej! På broschyrer som Du kanske hämtat på vicevärdskontoret finns adress hemsida för fläktar som gäller för föreningen. Det är mellanskilllnaden som Du betalar som tillägskostnad, uppmontering, injustering och OVK (obligatorisk ventilationskonntroll) ingår.

Anonym sa...

Undrar om de finns några planer på att byta proppskåpen mot automatsäkringar med jordfelsbrytare?
mvh

Ulla P. sa...

Hej! Klokt förslag, tackar för det! Tas med i underhållsplanering för våra fastigheter. Översyn av lgh centraler gjordes förra året.

Anonym sa...

Går det få bättre ös i duschen på nåt sätt?
Tycker det är för dåligt tryck!

Anonym sa...

håller med c, det är riktigt dåligt tryck i duschen!

Ulla P. sa...

Hej! I ett av våra hus har vi redan denna information. Tacksam för lgh-nummer eller adress på Er som bloggar för att få med om flera hus berörs av detta fenomen, snarast då vår nye vicevärd Marie redan fått ett uppdrag!

Anonym sa...

lägenhetsnummer 71. Värmlg. 8

Anonym sa...

värmlandsgatan 8B, lgh nr 38

Anonym sa...

Nu när dom bytt fläkten i lgh, så går röret från fläkten in i väggen. och det är inte så snyggt att ha det synligt! Dom som bodde här innan hade visst fuskat sa dom till oss. Nu till frågan, vem står för kostnaden för inbyggnad av röret? Föreningen? HSB? vi själva? och när kommer det att åtgärdas? det är som sagt, inte vackert som det ser ut i köket nu.

/Melanie värmlandsgatan 8B lgh nr 38

Robban sa...

Taskigt vattentryck hos oss i Värmlandsgatan 10B oxå, lgh 130.
Detta är tidigare anmält både till Bo-Lennart och Ulla.