tisdag 16 mars 2010

Sopinfo!

Ni som inte hade möjlighet att hämta sorteringsutrustningen till matavfallet kan göra det i samband med expeditionstiden den 29 mars. Då är det öppet mellan kl 16.00-17.45. Hör av er till mig om ni inte har möjlighet att komma då så får vi fixa det på annat sätt!
Fram tills ni fått utrustningen så slänger ni matavfallet i de vanliga soporna!

Sopnedkasten är stängda så nu får man gå till respektive "miljörum" med sina sopor och matavfall. Ni som bor på Värmlandsgatan 8, 8 A, 8 B- hänvisas till miljörummet på Värmlandsgatan 8. På Värmlandsgatan 10 finns miljörummet på andra sidan entrén. På Värmlandsgatan 10 B finns miljörummet och källsortering i portalen ut mot parken. Bergslagsgatan 7, 7 A, 9 samt 9 A har sitt miljörum på Bergslagsgatan 7 A.
Kärlen till matavfallet är placerade närmast dörrarna och det är meningen att de skall stå med öppningen- locket inåt pga att hämtarna då slipper vända kärlet för att dra ut det för tömning. Vi skall få monterat sk. "lock i lock" så att man kan öppna ett mindre lock i det större åt "rätt" håll. När man använt slut på sina bruna matavfallspåsar kommer det att finnas i respektive miljörum att hämta.

Hör gärna av er med frågor och funderingar!

MVH Vicevärden

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hittade inget kärl för brännbart/sopor-som-vi-inte-vet-hur-vi-ska-sortera i miljörummet för Värmlandsgatan 10 B. Ska allt finnas där eller har jag missat någon information?

Marie Källback sa...

Hej Anonym!
I portalen vid Värmlandsgatan 10 B finns ett miljörum med kärl för sopor och matavfall. Bredvid finns "miljöstation" med enbart kärl för sådant som skall återvinnas ex. metall, glas pappersförpackningar.
Ta gärna kontakt med mig- 0708-192034 så kanske vi kan reda ut hur den nya sophanteringen skall fungera!
MVH Marie, vicevärd

Anonym sa...

Hej och tack så mycket för snabbt svar! Jag var nyss ner och såg att det fanns två dörrar där, så problemet är löst.

Anonym sa...

Angående belysningen i miljörummen och miljöstationen, skulle man inte kunna ha belysning som tänds automatiskt när man öppnar dörren. Borde spara ström, eftersom nu kan det lysa tills någon släcker.

Robban sa...

Låter som en utomordentlig idé tycker jag.
Dessutom slipper man pilla på en lysknapp som kanske är nedsmutsad.

Robban sa...

Lysknapparna är visst utbytta nu mot ett automagiskt system, snabbt jobbat!
Funkar finemang gör det oxå :)