onsdag 31 augusti 2011

Kort från senaste styrelsemötet

Hej Balderbor!

Här följer lite information från senaste styrelsemötet som hanterade både smått som stort och även syftade till att dra igång igen efter semesteruppehållet.

Först och främst betongrenoveringen.
Som säkert många sett, och kanske hört, så har plattan fått en ansiktslyftning nu och är kanske till och med finare än när den var helt ny.
Iom detta så är första delen av betongrenoveringen slutförd, kvar väntar det större åtagandet med att renovera pelarna under plattan.
Med detta sagt så har vi inget mer nytt just idag att delge gällande pelarrenoveringen, vi förstår att alla vill veta när/hur etc och den informationen kommer ut så fort vi har den själva.
Planen är att detta ska påbörjas i september och det finns idag inget som tyder på motsatsen så vi får avvakta och se.

Den nya verksamhetsplanen 2011-2012 diskuterades och godkändes.

Det finns några boende som inte hämtat ut sina extra nycklar ännu så om ni vet med er att ni har en nyckel väntandes så traska ner till kontoret och hämta ut den är ni snälla.
De som inte hämtat den i närtid kommer kontaktas angående detta.

Det är snart dags att rensa i cykelförråd och cykelställ igen och alla kommer i förväg få information om hur detta kommer gå till.
Detta görs för att få bort gamla onyttjade cyklar som av en eller annan anledning lämnats kvar här och således står i vägen för alla boende som vill använda platsen på ett bättre sätt.

Tveka inte att fråga eller kommentera om ni har något på hjärtat :)

//Robban

1 kommentar:

Anonym sa...

Angående frågor som var uppe på senaste årsmötet, men som vi boende inte har fått svar på ännu.

När kommer redovisningen avseende fördelningen av styrelsemedlemmarnas arvoden för det gångna verksamhetsåret? Det sades på årsmötet att fördelningen skulle göras på första styrelsemötet efter årsmötet och därefter redovisas för Balderborna.

Nu när hösten har kommit så vet vi att det inte är långt kvar tills vintern är här och med den en massa snö. Årsmötet gav styrelsen i uppdrag att se över varför förra vinterns snöröjning fungerade så dåligt. Har vi ett så dåligt avtal eller misskötte HSB sitt avtal med oss? Är det meningen att man inte skall kunna gå på trottoaren? T ex fanns större delen av vintern bara en upptrampad smal stig på trottoaren vid Långgatan, testa att dra en rollator eller rullstol under sådana förhållanden. Samt på parkeringen (den gemensamma ytan av parkeringen) var det ofta djup snö som inte plogades bort och frös till is. Som rörelsehindrad var det då omöjligt att gå över parkeringen. Är det rimligt att det får vara på det viset då vi ju faktiskt betalar hyra för vår parkeringsplats som inte var tillgänglig då? Även när det är vinter och snö och is skall väl fastigheten vara tillgänglig/trygg för alla boende och gäster i Balder?

Sedan en helt annan fråga. Varför har Balders rabatter blivit så dåligt rensade denna sommar? Skall de inte rensas två gånger per sommar? Visa rabatter har blivit rensade en gång och några inte alls. Gräsklippningen har dock sköts utmärkt.

Svar på våra frågor vill vi ha här på bloggen, då det är av intresse för alla boenden.

Agneta och Stefan